A Simple Key For بیماری سل زانو Unveiled
A Simple Key For بیماری سل زانو Unveiled
Blog Article
سوء تغذیه میتواند منجر به کم خونی و کاهش وزن شود. سوء تغذیه در کودکان نیز میتواند کندی در رشد وکوتاهی قد را ایجاد کند.
بیماری سلیاک مقاوم یکی دیگر از عوارض است. در موارد نادری، آسیب رودهای ناشی از بیماری سلیاک همچنان ادامه دارد و منجر به سوء جذب قابل توجهی میشود، حتی اگر یک رژیم غذایی کاملا بدون گلوتن داشته باشید. این وضعیت به عنوان سلیاک مقاوم به درمان شناخته شده است. اگر علی رغم داشتن رژیم غذایی بدون گلوتن، علائم و نشانههای سلیاک را حدود ۶ ماه تا ۱ سال همچنان داشته باشید، ممکن است پزشک تان آزمایشهای بیشتری را به شما توصیه کند و به دنبال توضیحات بیش تری برای علائم شما باشد.
با این حال، بیش از نیمی از بزرگسالان مبتلا به بیماری سلیاک علائم و نشانههایی دارند که به سیستم گوارش مرتبط نیستند، از جمله:
علائم عمومی بیماری سل، اولین راه شناخت بیماران مشکوک به سل
بااینحال، توجه داشتهباشید که غذاهای ذخیرهشده بدون گلوتن ممکن است چربی و کالری بیش از حد داشتهباشند.
ولی، در موارد حاد، عوارضی را برای دیگر اعضای بدن مانند: غدد، شکم، استخوانها و سیستم عصبی به همراه دارد.
● این داروهای خاص میتوانند بر کبد تأثیر بگذارند، بنابراین افرادی که داروهای سل مصرف میکنند باید از علائم آسیب کبدی آگاه باشند، مانند:
عوامل متعددی مردم را در ابتلا به عفونت سل مستعدتر مینمایند. مهمترین عامل خطرساز در سراسر جهان اچآیوی است؛ ۱۳٪ درصد از تمام موارد ابتلا به سل آلوده به ویروس اچآیوی هستند.
علامت تجاری برترین ها ثبت شده است و هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد. طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام
هیچ دارویی برای درمان سلیاک وجود ندارد و یک رژیم غذایی بدون گلوتن
بهطور معمول، این افراد به دلیل آلوده بودن به اچآیوی و ابتلا به ایدز گرفتار سل میشوند.[۷] بیش از ۹۰٪ موارد بیماری و مرگ ناشی از سل در کشورهای در حال توسعه رخ میدهد، کشورهایی که %۷۵ موارد بیماری در آنها به فعالترین گروه سنی به لحاظ اقتصادی یعنی ۱۵ تا ۵۴ سالگی تعلق دارد. در این کشورها یک فرد بزرگسال مبتلا به سل بهطور متوسط ۳ الی ۴ ماه قادر به کار کردن نبوده و لذا۲۰ تا ۳۰٪ درآمد سالانه خانواده وی از دست میرود. با مرگ چنین فردی بهطور بیماری سل به المانی متوسط ۱۵ سال درآمد خانواده بهطور یکجا از بین خواهد رفت. بیماری سل که بزرگترین علت مرگ ناشی از بیماریهای عفونی تکعاملی است حتی بیشتر از ایدز، مالاریا و سرخک، دارای مرتبه دهم در بار جهانی بیماریهاست و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۰ همچنان جایگاه کنونی خود را حفظ کند یا تا رتبه هفتم بالا رود.[۸]
در سال ۱۹۴۶، تولید آنتیبیوتیک استرپتومایسین، درمان مؤثر و درمان سل را به یک واقعیت تبدیل کرد. قبل از اینکه این دارو معرفی شود، تنها درمان به جز آسایشگاهها مداخله جراحی بود. روش پنوموتوراکس، ریه آلوده را کلاپس و بیحرکت میکرد تا به آن «استراحت» دهد و امکان درمان ضایعات سلی را فراهم نماید.[۱۱۲] پیدایشسل مقاوم به چند دارو، دوباره جراحی را به عنوان گزینهای از استانداردهای قابلقبول مراقبت در درمان عفونت سل معرفی کرد. مداخلات جراحی کنونی شامل حذف پاتولوژیک حفرههای قفسه سینه (تاول) در ریهها برای کاهش تعداد باکتریها و برای افزایش در معرض دارو قرار گرفتن باکتریهای باقیمانده در جریان خون میباشد.
[۷] همچنین، یک استعداد ژنتیکی[۳۸] نیز وجود دارد اما دانشمندان مشخص نکردهاند که چقدر مهم است.[۷] مکانیسم[ویرایش]
داروی استنشاقی پالمیکورت نیز، ممکن است سرفههای شدید سل ریوی را به طور موقت کاهش دهد، ولی اگر درمان کامل نشود، داروها اثرگذاری خود را از دست میدهند.